Mennyibe kerül most egy szemészeti vizsgálat Budapesten?

teljes körű szemészeti vizsgálat Teljes körű szemészeti vizsgálat

A legtöbben abban a tévhitben élnek, hogy a fiatalkori lendületük és jó erőnlétük egészen életük végéig el fogja kísérni őket. Mi sem áll távolabb az igazságtól. Valójában erre elég csekély az esély, de lehet tenni azért, hogy mégis így legyen. Az állandó rohanásból és a nyugatias életmódból érdemes egy kicsit visszavenni. A szervezet nagyon erős öngyógyító rendszer, ami, ha rendelkezésére áll minden fontos alapanyag, meg tudja magát újítani. Sajnos a modernkori táplálékokból ezek többsége már nem szerezhető be.

A feldolgozott élelmiszerek többsége nagyon kevés beltartalmi értékkel rendelkezik és ez a szám folyamatosan csökken. De akkor mit lehet tenni? Érdemes az orvostudomány felé fordulni és nem csupán alkalmi jelleggel. A megelőzés révén kivédhető sok súlyos probléma, ami a későbbiekben megkeserítené bárki életét. Ha megjelennek bizonyos panaszok, akkor pedig mihamarabb törekedni kell azok kivizsgálására.

Az érzékszervek közül a szem az egyik leginkább érzékeny rendszer, ami az idő előrehaladásával sok hatásnak van kitéve. Ökölszabályként úgy tartják, hogy 40 éves korig 2 évente, majd évente érdemes elmenni analízisekre. Több mindenre is kiterjed egy teljes körű szemészeti vizsgálat Budapesten (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.). Néhány ezek közül a biomikroszkópos, szemfenék, színlátás, üvegtest vizsgálata, szaruhártya-görbület, szemnyomás, könnyfilm felszakadási idő mérése.

Ez még nem a teljes paletta. A részletekről a budaiszemeszet.hu weboldalon lehet mélyrehatóan tájékozódni, ahol időpont is kérhető. Az itt dolgozó szakemberek sokéves tapasztalattal rendelkeznek és a felmérésen túl, leletkonzultációt és számos beavatkozást végeznek. A lézeres szemműtétek széles skálája érhető el, amelyek segítségével a szemüveg vagy kontaktlencse esetenként végleg elhagyható. Nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyermeknek is szükségük lehet a gyakori felülvizsgálatra, amire itt szintén lehetőség kínálkozik. Itt az ideje, hogy az akut problémakezelés helyett, végre a megelőzésé legyen a főszerep!