Könnyen beszerezhető csillagkerék

Csillagkerék

Az évnek bármilyen időszakában is vagyunk, a láncfűrész az a szerszám, ami akármikor előkerülhet. Télen a tüzelőnek valót vágjuk, miközben tavasszal a gyümölcsfákat az elszáradt ágaktól szabadíthatjuk meg vele. A nyár sem maradhat ki, mert vannak, akik ilyenkor szerzik be a hideg évszakra a kellő mennyiségű fát, hogy annak legyen ideje kiszáradni. De nem is ez a lényeg, hanem inkább a csillagkerék az, amire hangsúlyt akarunk fektetni.

Rendkívül egyszerű szerkezetről van szó, ám a hiányában nem kevés gondot jelentene az elektromos vagy benzines fűrész munkára bírása. A mechanikus energia átadásában fő szerepet kap a csillagkerék, ami időnkét túlterheli magát és ilyenkor eltörik.

Az is megesik, hogy az állandó használat miatt kopik és ezért van szükség másikra. Bárhogyan is legyen, a lényeg, hogy minél hamarabb hozzájussunk, hogy aztán menjen tovább a munka. Nem kell kilométereket megtennünk a csillagkerék megvásárlásáért, mert az ma már az internetről is megrendelhető. Csupán jól válasszuk meg a méretet!