Felkaros vérnyomásmérőnél legyen szabad a karunk

felkaros vérnyomásmérő felkaros vérnyomásmérő

Az orvosi rendelőkben van egy olyan érték, ami gyakran becsapja az embert. Ez a felkaros vérnyomásmérő kijelzőén kapott szám, ami sokszor lényegesen többet mutat, mint a valóságban. Nem ritka látvány az olyan beteg, aki valamiért fél a fehér köpenytől és feszélyezve érzi magát, amikor a különböző vizsgálatokról van szó.

Éppen ezért szoktak otthoni mérést is kérni a betegtől, amit rendszerezve kell bemutatni. Ehhez fontos, hogy mindig a napnak ugyanabban a szakában végezzük el magunkon a mérést, lehetőleg nyugalmi állapotban. Az egyik legjobb pillanat erre a reggeli óra, közvetlenül a felkelés után. Soha ne állva próbáljuk magunkra csatolni a felkaros vérnyomásmérőt, hanem mindig üljünk le!

Mellőzzük a beszédet és vegyünk egyenletesen levegőt. Fontos az öltözet lazítása is, mert nem jó, ha valahol szorít minket a ruha. Hogy a felkaros vérnyomásmérő pontos adatokat mutasson, tegyük fedetlenné a karunkat! Amennyiben pulóver van rajtunk és az szorosan tapad a karunkra, akkor inkább vegyük le arra a pár percre. Méréshez válasszuk a kevésbé aktív kezünket.