Amit a hialuronsav szérumról tudnia kell

hialuronsav szérumr hialuronsav szérumr

Mindazok, akik foglalkoznak az arcuk ápolásával és ez nemcsak annyiból áll, hogy reggel ébredés után megmossák egy-két tenyérnyi vízzel, hanem használnak kozmetikumokat is, bizonyára fel tudnak sorolni néhány olyan összetevőt, ami szinte minden arcápolási termékben megjelenik. Ha kíváncsi arra, hogy mitől vált ilyen népszerűvé a hialuronsav szérum, akkor érdemes szétnéznie a szepsegcenter.hu weboldalon. Ez az összetevő ugyanis szinte minden kozmetikumban jelen van.

Mitől vált ennyire elterjedtté? Tulajdonképpen a hialuronsav a test egyik természetes építőeleme, aminek a fele a bőrben összpontosul. Miért került bele a bőrápolási termékekbe? Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek utánozhatatlanná teszik. Képes a bőr vízmegtartó képességét fokozni, ráadásul ebben verhetetlen. Képes a saját tömegének az ezerszeresét vízben megkötni. Mintha egy súlyemelő, aki száz kilót nyom a mérlegen, képes lenne százezer kilót felemelni. Ez nem csekély teljesítmény.

Ez a tulajdonsága eredményezi, hogy ott található minden hidratálókrém összetevői között, ugyanis csak a megfelelően hidratált bőr képes fiatalosan működni. Kellő mennyiségű víz nélkül kiszárad, repedezik és ráncosodik, vagyis sokkal idősebbnek látszik az ember. A hialuronsav segít feltölteni a bőrt, így az puhává, simává és rugalmassá válik.

Mindezek mellett, szerepet játszik a bőr természetese védekezésében is, ugyanis gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, továbbá harcol a bőrben levő szabadgyökökkel, amelyek felelősek annak öregedéséért. Tehát, mintegy regenerálja, fiatalossá teszi a testet védő bőrréteget azzal, hogy fokozza annak vízmegkötő hatását. A fent megjelenő internetes felületre kattintva, több olyan arcápolási kozmetikummal megismerkedhet, amiben jelen van a hialuronsav. Egy kozmetikum kiválasztásánál mindig figyelni kell arra, hogy az összetevők felsorolásánál a szóban forgó sav lehetőleg a felsorolás elején szerepeljen. Ez fontos, mert azokból az összetevőkből csak csekély mennyiség kerül a termékbe, amelyek a felsorolás végén jelennek meg.