Alapos munkát végez a gyémánt vágókorong

gyémánt vágókorong Gyémánt vágókorong

A vágástechnika rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedekben. Elég csak belegondolnunk, hogy a hagyományos, kézi erővel működő fűrészeket ma már szinte teljes mértékben kiváltják az elektromos árammal vagy benzinmotoros meghajtással rendelkező eszközök. A hatékonyság pedig ezzel együtt óriásit nőtt. Az a munka, amihez eddig több napra volt szükség, ma már néhány óra alatt elvégezhető. Az egyedi burkolati elemek megszületésével, a gyémánt vágókorong előnyei is felértékelődtek.

Alapvető, hogy egy adott keménységgel rendelkező anyagot csak úgy tudunk elvágni, ha rendelkezünk annál ellenállóbb összetevővel, pontosabban szerszámmal. A márvány-, gránitlapokkal jóformán csak a gyémánt vágókorong veszi fel hatékonyan a versenyt.

Mint közismert, a gyémánt a világ legkeményebb természetes anyaga. Pontosan ezért nagy népszerűségnek örvend. A fénylő csillogása miatt igen közkedvelt alkotóelem az ékszerpiacon, de az ipari felhasználása is jelentős. Erre nem is lehetne jobb példát hozni, mint a gyémánt vágókorongot. Hosszú élettartamú, gyors és alapos munkát végez.