A tanulóbicikli elsöprő sikert arat

tanulóbicikli tanulóbicikli

A felnőttek, a bokros teendőik végzése közben hajlamosok arról megfeledkezni, hogy mennyi kihívással járt egykor a ma már természetesnek vélt képességek és készségek elsajátítása. Az egyik legjobb példa erre a kerékpározás.

Gyermekként viszont a szóban forgó tevékenység megtanulása nem volt a legegyszerűbb, hacsak nem a tanulóbicikli is az eszköztárunkat képezte. A tanulóbicikli, amint azt a neve is kitűnően érzékelteti, azt a célt szolgálja, hogy a felhasználó, vagyis a gyermek zökkenőmentesen vegye az akadályokat és könnyen áttérjen a felnőtt kerékpárra a későbbiekben.

Ma már természetes, hogy felpattanva a bringák nyergében, könnyen megtesszük az előttünk álló utat, az igazság viszont az, hogy ehhez a folyamathoz az egyensúlyérzékünk mellett, a koordinációnkat szintén fejleszteni kellett, arról nem is beszélve, hogy a közlekedései szabályokat el kellett sajátítani. A tanulóbicikli ezt a procedúrát teszi könnyebbé, sőt, játékossá, így nyugodtan előre borítékolhatjuk a sikert és a család szeme fénye örömét is.