A sült fokhagyma feldobja az ételeket

sült fokhagyma Sült fokhagyma

A konzervben, üvegben kapható zöldségek és gyümölcsök roppant sokféle ízvilágot képviselhetnek. A sült fokhagyma kétségtelenül a legkülönlegesebbek közé tartozik, hiszen ez a roppant karakterisztikus, igazi dominanciát adhat az ételeknek, ha elég nagy dózisban alkalmazzák. Persze nem kell túlharsogja az étel jellegét a fokhagyma, sőt, ez egyeseknek egyáltalán nem szimpatikus. Leginkább kiegészítő ízként, fűszerként használatos.

A sült foghagyma kellemes állagával meg tudja lepni a fogyasztókat, elkészíthető egészen nyers, ropogós módon, de akár jól átfőve, egészen puhán is felszolgálható. Rugalmas a tálalási lehetőségek köre. A fokhagyma nem passzol mindenhez a szakértők szerint, de az igazán nagy ínyencek nem válogatnak.

Húsokhoz, tésztákhoz, vegán ételekhez, sajtokhoz, halakhoz, de bármi máshoz is bátran lehet enni. A sült fokhagyma a felkészültebb boltokban biztosan kapható, de már élelmiszerekkel foglalkozó webáruházak is felvették a kínálatba, hiszen érdekes és kelendő termékről van szó.