A Ford Fiesta alufelni ET értékéről röviden

ford fiesta alufelni ford fiesta alufelni

A legtöbb autótulajdonos tisztában van a keréktárcsák legfontosabb paramétereivel. Sokaknak azonban gondot okoz az ET szám, ami valamilyen szinten érthető is. De mégiscsak a Ford Fiesta alufelni azon méretéről van szó, amit fontos szem előtt tartani, amikor a vásárlásra kerül sor. Miért annyira fontos ez az érték és mit kell tudni róla? Nos, az ET a besajtolási mélységet, a felni középvonala és a kerékagyra való felfekvési síkja közti távolságot jelenti. A milliméterben mért adat a Ford Fiesta alufelni beszerzésekor több okból is fontos. Egyrészes tárcsáknál ez fix és nem lehet rajta változtatni.

Többrészes fajtáknál azonban már más a helyzet, hiszen az eltolást állítani lehet és egy kis ügyességgel az érték személyre szabható, ami azt jelenti, hogy több kocsira is felszerelhető egy adott Ford Fiesta alufelni. Az ET számról a legfontosabb, amit tudni kell, hogy minél magasabb ez az érték, a tárcsa annál inkább rámegy a tengelyre. Ha a felni mélysége túl nagy, a kerék hozzáérhet a féktárcsához vagy a lengéscsillapítóhoz. Ha pedig túl kicsi az ET szám, akkor a Ford Fiesta alufelni lehet, hogy vezetés közben érinteni fogja a karosszériát egyenes menetben vagy épp kanyarodás közben. Felszerelhető sok kocsira olyan tárcsa is, aminek az ET száma eltér az adott autó eredeti ET értékéről. A besajtolási mélység járművenként eltérő a tengelyen rendelkezésre álló hely függvényében.

Milyen lehet a Renault Clio alufelni ET száma?

Sokakat az érdekel, hogy miként is lehet játszani az ET-vel, hogy változtatható ez a Renault Clio esetében? Nos, három fajta Renault Clio alufelni ET értékről lehet beszélni. Először is ott van a nullás, amikor is a felfekvő felület egybeesik a felni középvonalával. Létezik pozitív Renault Clio alufelni ET szám is.

Ebben az esetben a felfekvő felület a verda külsejéhez esik közelebb a tárcsa középvonalához viszonyítva. Ritka esetben negatív is lehet ez a szám, amikor a felfekvő felület a gépkocsi tengelyéhez esik közelebb. A Renault Clio alufelni ET száma variálható, de a szakemberek szerint itt, ahogy sok más paraméter esetében sem szabad túlzásba vinni a dolgokat.