A brandy története és elkészítése

brandy Brandy

A mértékletes alkoholfogyasztás a felnőttek egyik öröme, amit magányosan vagy a barátokkal is lehet űzni. A különleges borpárlat, a brandy, olyan égetett szesz, ami mindig borból készül. Egyik leghíresebb fajtáját világszerte ismerik, hiszen a francia konyak sokak kedvence lett.

A 12. században először csak a gyógyászatban alkalmazták úgy, hogy különböző gyógynövényekkel keverték. Nem telt el sok idő, mire a 14. századra már élvezeti cikként is jelen volt, miután gyakran alkalmazták az akkor dúló pestis leküzdésénél. A mai italokat általában fahordókban érlelik, majd többféle eljárással végezhetik el a műveletet.

Spanyol boroknál különböző hordókat használnak fel, amelyekben elkülönítik a párlatokat, míg néhányan inkább szőlőágyakon érlelik. A munkamentet több EU szabály is befolyásolja, ami megadja, hogy mely italokat nevezhetnek brandynek. Például megadja, hogy a minimális alkoholtartalma minden esetben 36, de elérheti a 94 fokot is. A premiumitalnagyker.hu oldalon több üveg közül is válogathat.